חיפושדלגו ל חיפוש
דלגו ל
הווירוס שהכניס אותי לסטרס: איך מתמודדים עם לחץ יומיומי בתקופת הקורונה
מגפת הקורונה מעלה באופן טבעי את מפלס הלחץ, הסטרס והחרדה הזמניים כל אחד מאתנו מושפע ממנה בדרך אחרת – יש מי שהוצאו לחל"ת ואחרים נאלצים לעבוד יותר או בתנאים מאתגרים (למשל, בבית עם הילדים). לשינוי השגרה מתווספת הדאגה המתמדת בתקופה הזו לבריאות ולבני משפחה וחברים הנמצאים בקבוצת סיכון, ונדרשת מאתנו הסתגלות למצב קיצון לא מוכר של אי וודאות.
הלחצים הכלכליים, התעסוקתיים והמשפחתיים בתקופת הקורונה עשויים להשפיע עלינו פיזית ונפשית וחשוב מאוד ללמוד כיצד לנהל את הסיטואציה הרגשית המורכבת כדי לא לתת ללחץ ולסטרס לפגוע בבריאות ובתפקוד, על אחת כמה וכמה אם הנכם הורים המהווים מודל חיקוי לילדכם.
כל אחד מגיב אחרת ללחץ ואנשים שונים נלחצים מדברים שונים, אבל הנה כמה טיפים להתמודדות עם חרדה ולחץ בתקופת הבידוד או הסגר – בחרו את העצות הרלוונטיות לכם.
להתרחק מהחדשות או לצרוך חדשות? זאת השאלה
אי ודאות עשויה להעצים את רמת החרדה ולכן, יש אנשים שעדכונים מהשטח עוזרים להם להירגע. מעקב אחר הנתונים, ראיונות עם רופאים ומומחים, אינפורמציה שמכניסה אותם לעניינים בעוד אחרים עשויים להיכנס ללחץ מכל דיווח על המגיפה במיוחד בתקופה של פייק ניוז בה לא תמיד ברור אם מדובר בדיווח מאומת או מסולף.
נהלו את צריכת המידע במינון שנכון עבורכם – דעו מה הן ההנחיות כדי לנהל את שגרת היום יום ומצד שני, אם התקשורת מצליחה להלחיץ אתכם, המעיטו בעדכונים שלא חיוניים להתנהלות היומיומית.
נסו לצרוך אינפורמציה חיובית יותר בתקופה זו כמו תכנים הומוריסטיים, הסיחו דעתכם מאקטואליה באמצעות צפייה בקומדיות.
השגרה המוכרת במתכונת מחודשת
אפילו בשטח מצומצם בצפיפות כעת שהייה בבידוד או סגר עם בני המשפחה הקרובים, ניתן להמשיך לנהל את השגרה המוכרת פשוט במתכונת מחודשת: להתעורר בשעה רגילה, מקלחת ממריצה, לבצע עבודה ככל שניתן ולהשתמש באמצעים של שליטה מרחוק כמו תוכנת ZOOM ואפילו להתאמן דרך תוכנה זו או דרך סרטוני יוטיוב.
התרכזו ביתרונות ובצד החיובי של התקופה – ארוחות משותפות וזמן איכות עם בני המשפחה, הזדמנות לקדם פרויקטים כמו סידור הבית, השלמת פערי לימוד וקידום הילדים עם החומר ועוד דברים אליהם לא הספקתם בתקופה רגילה. נסו גם קריאת ספרים, טיפוח הגינה, עבודת יצירה, פעילויות שישכיחו מכם את הלחץ ויסייעו לכם להתמקד בטוב שבהווה.
טכניקות הרגעה שממש משפיעות על הסטרס
חפשו אמצעים להפחתת הלחץ שנגרם בתקופת הקורונה כמו תרגול מדיטציה או יוגה, האזנה למוסיקה מרגיעה, אמבטיות ארוכות, תרגילי דמיון מודרך, נשימות עמוקות או פעילות ספורטיבית שניתן לבצע בבית או לפי ההנחיות. השתמשו בשמנים ארומאטיים, תמציות פרחי באך וכל אמצעי אחר שיעזור לכם בהתמודדות הרגשית עם הסיטואציה הטעונה שיוצרת סטרס.
לאכול נכון ולא מתוך לחץ
בתקופה זו אנשים רבים נוטים לאכילה רגשית שמסיחה את דעתם מהלחץ, אך תזונה לקויה עשויה להחמיר את תחושת הדכדוך ולהעצים את הלחץ. חשוב מאוד להפחית בצריכת אוכל מעובד או משומר ובסוכרים ולהרבות בסיבים תזונתיים, אוכל מהטבע. האביב הוא גם תקופה נהדרת למיצים סחוטים ושייקים בריאים וחשוב למלא את השגרה כדי שהאוכל לא יהפוך לפעילות שממלאת את הזמן הפנוי.
אינטראקציה מפיגה בדידות
בדידות מעצימה את הדכדוך ואת הלחץ וחשוב לשמור על קשר עם חברים ובמידת הצורך גם לפנות לאנשי מקצוע. קיימות דרכים וירטואליות שונות לשמירה על קשרים והתייעצות עם מומחים. השתמשו גם בווטסאפ, ברשתות החברתיות על מנת לנהל חיי חברה במתכונת וירטואלית והעיקר הימנעו מבדידות ככל שניתן.
חפשו את הדרכים הנכונות עבורכם לשמור על מצב רוח גבוה תוך הפחתת הלחץ-סטרס הזמני והדכדוך, עד שתקופת הקורונה תסתיים ונשוב לחיים המוכרים לנו.
בר ימנידלגו ל בר ימני